Interieur trends : 2024

Met de festiviteiten achter de rug en de eerste maand van het nieuwe jaar bijna voorbij, bevinden we ons weer in de dagelijkse gang van zaken. Jullie hebben om inspiratie en trends gevraagd, en nu we comfortabel zijn teruggekeerd naar onze routines, is dit het perfecte moment om de opkomende interieurtrends van 2024 te ontdekken. 

We nemen de organische vormen van vorig jaar mee naar het nieuwe jaar, omarmen een overvloed aan gedurfde kleuren, en verwelkomen elegantie met donker houten meubels als de nieuwste trend. En alsof dat nog niet genoeg is, is de zilver- en chroomtrend helemaal terug van weggeweest! Een wereld aan stijlverandering staat voor de deur. Ben je benieuwd naar de interieurtrends die 2024 zullen domineren? Blijf lezen en ontdek hoe je deze trends moeiteloos in je eigen interieur kunt integreren.

 

1 Rode wijn kleur

In 2024 straalt de kleur 'red wine' als dé grote kleurentrend, waardoor ons huis een warme en chique uitstraling krijgt – een ware traktatie voor een comfortabel leven.

Comfort staat centraal in de woontrends van 2024, waar de minimalistische stijl een comeback maakt op een meer huiselijke manier. Warme houtsoorten en natuurlijke materialen transformeren ons huis tot een veilige haven, waar we na een dag hard werken volledig tot rust kunnen komen. Het wordt een thuis waar we graag samenkomen met vrienden en familie.

Hoewel natuurlijke materialen al jaren in de woontrends schitteren, krijgt donker hout in 2024 een prominente rol in onze interieurs. Je kunt de look nog verder verfijnen door donker hout te combineren met verschillende materialen zoals beton, travertijn of marmer, waardoor het geheel nog interessanter wordt.  

2 Zilver en chroom terug van weg geweest

In 2024 wordt één interieurtrend echt groots, en dat is de opkomst van zilver en chroom. Beyoncé toonde al haar vooruitziende blik toen ze met haar team het decor ontwierp voor de Renaissance World Tour. De gouden tip van interieurstylisten? Wees niet bang om zilver en goud te combineren - in 2024 mag dat gewoon!

Gouden accessoires zullen altijd een plekje behouden, maar dit jaar maakt chroom haar grandioze entree. Voeg eenvoudig een vleugje chroom toe aan je inrichting door te spelen met accessoires zoals lampen, spiegels, schalen,...

 

3 Blijvende organische vormen 
Organische vormen hebben de afgelopen jaren al hun stempel gedrukt op woontrends, maar krijgen nóg een prominentere plek in onze interieurs. Denk aan uitnodigende fauteuils en grote modulaire banken met prachtige organische vormen, die niet alleen de loungehoek maar ook de eetkamer verfraaien met deze trend.

De vloeiende lijnen beperken zich niet tot de loungemeubels; ze vinden ook hun weg naar de eetkamer, waar eettafels, stoelen en verlichting worden gekenmerkt door deze organische vormen.

Deze natuurlijke vormen brengen een flinke dosis rust en ontspanning in de ruimte. Om extra diepte aan je interieur toe te voegen, kun je spelen met verschillende materialen zoals hout, travertine, wol en linnen Zo creëer je een stijlvolle en gebalanceerde ruimte die uitnodigt tot ontspanning.

 

4 terug naar de jaren 70
De jaren 70 was een zeer invloedrijkste decennium op het gebied van interieurdesign, de jaren zeventig, maakt een glorieuze comeback. Deze heropleving manifesteert zich voornamelijk in het kleurgebruik van warme aardetinten, opvallend patronen en geometrische vormen.

Ook kunst wordt terug een belangrijke rol in onze interieurs. We transformeren onze woonkamers tot ware kunstgalerijen, waarbij een design woonkamer met een opvallende accentmuur vol kunst de toon zet. In de eethoek worden kunstwerken aangevuld met kleurrijke accessoires, waardoor een levendige en inspirerende ruimte ontstaat. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je huis een unieke plek vol expressie en persoonlijkheid!

 

5 Leef in kleur
Laat het bruisen van kleur, van meubels en decoraties tot de vloerbekleding. Denk aan opvallende statement pieces zoals een speels vloerkleed, kleurrijke poef, opvallende stoelen of een felgekleurde bijzettafel voor een flinke dosis levendigheid.

Deze kleurrijke trend kun je ook volledig integreren in je decoratie. Voeg kussens toe met een opvallend patroon, kies voor statement decoratie op de salontafel, zet een grote vaas met een kleurrijk boeket bloemen neer, voeg een kleurrijke schaal toe op de tafel of maak gebruik van verschillende boeken en decoreer deze op je tafel, kast of keuken plank. Breng elk hoekje in je huis tot leven! 

 

 

Welke trend heeft jouw hart al veroverd?

Comments (2)

comment avatar
Sophie
January, 26. 2024

De rode wijn trend, geweldig. Ook de chroom trend die terug komt, vind ik super.

comment avatar
Merel
January, 26. 2024

Oh hier ga ik direct mee aan de slag!!! Leuk dat ik met deze tips ook hierbij CNDL kan shoppen!!! LOVE IT

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published

Related aticles

Custom HTML